ZOTI ËSHTË I PARI, SHQIPËRIA MBI TË GJITHA

Pader Sokol Pepushaj dhe qindra besimtare katolike mbeshtesin nismen e Aleances KuqeZi!

IMG_1742

Aleanca Kuqezi zhvilloi sot takime me qindra besimtare katolik prane Kishes se  Shen Antonit. Aleanca Kuqezi diskutoi me besimtaret katolik per ceshtjen e regjistrimit te popullesise mbi baza etnike dhe fetare si dhe aspektet antikushtetuese tw ketij procesi.

Gjate takimit qindra besimtare katolik nenshkruan peticionin kunder regjisrtimit mbi baze te vetedeklarimit etnik dhe fetar. Peticioni kunder regjistrimit te popullsise pa kritere objektive dhe mbi baza etnike ka filluar te nenshkruhet ne Vlore, Elbasan, Pogradec, Tirane, Fier, Korce etj.

Sipas dispozitave Kushtetuese nje nisme ligjore mund ta ndermarrin edhe 20 000 qytetare me te drejte vote. Nismetar i ketij peticioni u be juristi i njohur Kreshnik Spahiu i cili nenshkroi i pari peticionin ne sheshin e flamurit te qytetit te Vlores.

Po sot Aleanca Kuqezi zhvilloi nje tubim me studente dhe qyetare te qytetit Kurbinit ne kuader te kesaj fushate ndergjeqsimi te popullsise per problemet dhe tensionet etniko fetare qe mund te shkaktoj ky rregjistrim, i cili nuk i permbahet as standarteve Evropiane dhe as parimeve te Kushtetutes shqipetare.

Aleanca Kuqezi ka pergatitur nje plan veprimi dhe aksioni qytetar i cili do te zhvillohet ne menyren e nje maratone nen ngjyrat e flamurit ne te gjithe teritorin e Shqiperise.

Pader Sokol Pepushaj dhe qindra besimtare katoPader Sokol Pepushaj dhe qindra besimtare katolike mbeshtesin nismen e Aleances KuqeZi”like mbeshtesin nismen e Aleances KuqeZi”

Gjate meshes se zhvilluar diten e sotme, e  Marta e shenjte per besimtaret katolike, Pader Pepushi beri thirrje besimtareve qe te mbeshtesin nismen e Aleances KuqeZi. Pas perfundimit te meshes, qindra besimtare katolike por edhe vete Pader Pepushaj u drejtuan tek aktivistet e AK per te nenshkruar peticionin kunder regjistrimit etnik dhe fetar.

Lini një përgjigje

Emri juaj: (i domosdoshëm)

Emaili juaj: (i domosdoshëm)

Përgjigja juaj:

Posto përgjigjen